Медийна академия „Българион“ дава стипендии на бъдещи журналисти

Медийна академия „Българион“ обявява конкурс за стипендии на обща стойност от над 14 000 лева за бъдещи студенти по журналистика. Най-мотивираните ще имат възможност да спечелят две стипендии  по 50%, три по 30% и четири по 20% за целия период на обучение в магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“, която се реализира в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и водещи продуцентски компании в България.

Желаещите да участват в конкурса е необходимо да изпратят свой авторски репортаж, който могат да заснемат и с телефон, авторска статия, интервю, очерк или коментар на адрес bulgarion_ngo@abv.bg. Критерии за оценка на кандидатите ще бъдат креативност, мотивация, умение на участниците да откриват новина, която е подходяща за отразяване в медийното пространство и употреба на журналистически изразни средства в съответния раздел и жанр.

„Журналистика, продуцентство и финанси“ е единствената магистърска програма по журналистика в България, която е силно практически ориентирана и дава възможност на студентите да се учат в реална среда, да карат стаж в националните медии и да започнат работа като черпят опит от най- успешните журналисти и продуценти. Тя е създадена от популярните журналисти и телевизионни водещи Галя Щърбева и Лора Крумова, заедно с оператора, режисьор и продуцент Петко Гюлчев, които са основатели на Медийна академия “Българион”, а целта й е да помогне на желаещите да се развиват в медиите да получат практическо обучение и да бъдат подготвени за работата на журналиста още когато стартират своята кариера. Сред лекторите в магистърската програма са Маги Халваджиян, Слави Трифонов, Евтим Милошев, Галя Щърбева, Лора Крумова, Марина Цекова, Антон Хекимян, Мартичка Божилова, Севда Шишманова, Александър Несторов, Сашо Диков, Левон Хампарцумян, Петко Гюлчев и други успешни лица от сферата на медиите.

Магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ е насочена към всички студенти, които са завършили бакалавърска степен и искат да се реализират в сферата. Подходяща е и за хора, които са завършили различна специалност от журналистика и продуцентство, но имат интерес към професиите, както и към вече реализирани журналисти, които искат да надградят своите знания или да се преориентират в друг ресор. По време на обучението студентите се срещат с професионални журналисти, топ прокурори, бивши премиери и президенти, медийни директори, продуценти, топ банкери и финансисти. Освен да черпят опит от гост-лекторите, които са най-добрите в бранша в България, студентите ще имат възможност да работят с камера, да снимат на терен, да правят репортажи, да монтират и  да участват в целия процес, а най-добрите от тях се излъчват в ефира на националните телевизии.