Истории на успеха: Валерия Кръстева

Валерия Кръстева и Найджъл Кенеди

Валерия Кръстева е сред най-усмихнатите и положителни лица на bTV. От пет години тя е репортер в предаването „Преди обед“, което за нея е сбъдната мечта.

Валерия Кръстева е студент от първия випуск на магистърската програма „Новите медии – журналистика, продуцентство и бизнес решения“, която е създадена от Медийна академия „Българион“ и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Какво ни разказа тя, вижте в следващите редове.

Валерия Кръстева с част от екипа на “Преди обед”

С какво се занимаваш в момента?

През есента на 2013г. бях назначена като редови репортер в предаването „Преди обед“, където първоначално бях на стаж няколко месеца. Правя репортажи, които са актуални. Разказваме положителни истории, показваме добрите примери на талантливи деца, представяме на зрителите много успешни българи и чужденци, както и музиканти, актьори и звезди от световната сцена.

Как успя да спечелиш екипа на „Преди обед“ по време на стажа?

По време на лекцията на Георги Тошев, когато бях студент в магистърската програма Новите медии – журналистика, продуцентство и бизнес решения“ , той спомена, че има възможност за стажове. „Преди обед“ беше и все още е любимото ми предаване – прибрах се и веднага изпратих автобиография. Имах среща с главната редакторка на предаването, която ми даде възможност да покажа какво мога. Много исках да се науча и първите месеци буквално спах в редакцията. Правих всичко необходимо – помагах с каквото мога,  много исках да ме забележат и да стана част от техния невероятен екип. Изключително благодарна съм, че ми дадоха тази възможност, както и това, че и до днес съм част от този страхотен екип!

Имаш ли любими репортажи?

Една история те вълнува известно време, след това идва друга, която е ново предизвикателство. Може би най-запомнящите ми репортажи са тези, които са ме срещнали с хората, които са били мои идоли и изобщо не съм представяла, че някога ще интервюирам. Сред тях са срещите ми с Армин ван Бюрен, Иън Гилън от Deep Purple, Съли Ерна от Godsmack, френската соул кралица Имани и Найджъл Кенеди. Когато такива хора идват и имаш възможност да се срещнеш с тях, е сбъдната мечта!

Смело мога да заявя, че обожавам работата си! Винаги съм искала да работя нещо динамично  и интересно. Благодарение на работата ми всеки ден откривам нещо ново и срещам толкова различни хора… това е прекрасно!

Валерия Кръстева със Съли Ерна от Godsmack

Как реши да се запишеш в магистърската програма “Новите медии – журналистика, продуцентство и бизнес решения“ ?

Работих в пиар агенция и чувствах, че не съм от правилната страна. Когато разбрах, че Лора Крумова и Галя Щърбева правят магистърска програма по журналистика, подадох веднага автобиография и кандидатствах. Много ги харесвах и все още много ги харесвам – за мен те са висока летва. Да бъда част от техния първи випуск и те да ми преподават, лично за мен беше сбъдната мечта! Ходих със страхотно желание на лекции, магистърската програма беше наистина всичко онова, което си представях – дори и повече! Доверих се на имената, които застават зад програмата – за мен Лора и Галя значат много като журналисти и винаги съм ги гледала като добър пример. Най-ценното за мен беше, че имах възможност да видя как се случват нещата отвътре и практически да се докосна до писането на сценарии, поднасянето на новини, правенето на репортажи, разговорите с гостите в предаванията. Спомням си момента, в който за първи път стъпих в телевизионно студио по време на практическите занятия – именно тогава си казах, че искам да правя точно това някой ден. Днес тази моя мечта е реалност и съм благодарна на всички, които ми подадоха ръка и продължават да ме подкрепят в развитието ми.

Магистърската програма Новите медии – журналистика, продуцентство и бизнес решения“ е насочена към всички студенти, които са завършили бакалавърска степен и искат да се реализират в сферата. Подходяща е и за хора, които са завършили различна специалност от журналистика и продуцентство, но имат интерес към професиите, както и към вече реализирани журналисти, които искат да надградят своите знания или да се преориентират в друг ресор.

Приемът е отворен! За да кандидатствате в магистърската програма “Журналистика, продуцентство и финанси”, изпратете актуално CV и мотивационно писмо на адрес bulgarion_ngo@abv.bg.