Галя Щърбева представя различното лице на журналистиката във Велико Търново

Популярната телевизионна водеща и журналист Галя Щърбева ще бъде специален гост на първото от серията вдъхновяващи събития, организирани от Градски ученически парламент – Велико Търново. От тази есен младежката организация, която е сред най-активните на територията на България, стартира инициатива, която ще среща младите хора с успешни личности от различни професионални направления, които ще споделят своя опит и ще им дадат ценни съвети за тяхната бъдеща реализация.

На 9 октомври (вторник) от 16:00 часа в залата на община Велико Търново, Галя Щърбева ще говори на тема „Различното лице на журналистиката“ пред ученици, студенти и регионални журналисти, с които ще сподели и своята рецепта за успешна кариера и щастлив живот. Телевизионната водеща ще разкаже любопитни подробности около своята 20-годишна практика в сферата на медиите, за срещите си с едни от най-популярните и влиятелни личности в България, както и за опита си като преподавател в магистърската програма по журналистика, която създава съвместно с Лора Крумова и Петко Гюлчев.

Галя Щърбева е автор, продуцент и водещ в Нова телевизия. Има дългогодишен опит като водещ на централните новини и продуцент на „Темата на Нова“. От 2009г. до днес е автор и продуцент на редица документални филми, печелили награди на български и европейски фестивали. От няколко години работи по национални кампании и обучения за развитие на гражданското общество и свободата на словото.

През 2009 година Галя Щърбева, заедно с Лора Крумова и Петко Гюлчев основават Сдружение “Българион” и Медийна академия “Българион” като отговор на все по-нарастващата нужда от съвременно образование в областта на медийния пазар. Пилотния им проект е магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“, създадена в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.  Целта им е да помогнат на желаещите да се развиват в медиите да получат практическо обучение и да бъдат подготвени за работата на журналиста още когато стартират своята кариера. По време на обучението студентите се срещат с лектори като Маги Халваджиян, Слави Трифонов, Евтим Милошев, Марина Цекова, Антон Хекимян, Мартичка Божилова, Севда Шишманова, Александър Несторов, Сашо Диков, Левон Хампарцумян и други успешни лица от сферата на медиите.

Повече за Галя Щърбева

Галя Щърбева е автор, продуцент и водещ в Нова телевизия.

От 2017г. е автор в сутрешния блок на Нова телевизия „Събуди се“. В периода 2014-2017г. е автор, водещ и продуцент на публицистичното предаване „Комбина“.

От 2009г. до днес е автор и продуцент на редица документални филми, финансирани от “Национален филмов център” и европейски програми, печелили награди на български и европейски фестивали. Работи по национални кампании и обучения за развитие на гражданското общество и свободата на словото.

Работи в Нова телевизия от 1999г. като журналист, водещ на централните новини и продуцент на „Темата на Нова“.

Завършила е “Финанси” и “Икономическа журналистика” в УНСС. През 2011г. завършва курс по режисура и продуцентство към Лондонската Филмова Академия. Участва в програмата за специализация на Държавния Департамент на САЩ.

Галя Щърбева е един от основателите на Сдружение “Българион” и Медийна академия “Българион”. Заедно с Лора Крумова и Петко Гюлчев създават магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.

Повече за Медийна академия „Българион“ и магистърска програма „Журналистика, продуцентство и финанси“

Медийна академия „Българион“ е създадена през 2009 година като отговор на все по-нарастващата нужда от съвременно образование в областта на медийния пазар. Пилотен проект на академията е магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“, създадена в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.

Това е първата по рода си магистратура в България, която е силно практически ориентирана и среща обучаващите се с успешни представители от различните сфери, които от първо лице разказват опита си и дават реална представа за медийната среда в България и възможната реализация. Студентите, които се представят най-добре получават възможност да започнат работа още преди да са завършили своето обучение.

Магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ е създадена от Галя Щърбева, Лора Крумова и Петко Гюлчев, които са основатели на Медийна Академия „Българион“. Целта им е да помогнат на желаещите да се развиват в медиите да получат практическо обучение чрез програмата и да бъдат подготвени за работата на журналиста още когато стартират своята кариера.

По време на обучението студентите се срещат с професионални журналисти, топ прокурори, бивши премиери и президенти, медийни директори, продуценти, топ банкери и финансисти.

Сред лекторите в магистърската програма са Маги Халваджиян, Слави Трифонов, Евтим Милошев, Галя Щърбева, Лора Крумова, Марина Цекова, Антон Хекимян, Мартичка Божилова, Севда Шишманова, Александър Несторов, Сашо Диков, Левон Хампарцумян, Петко Гюлчев и други успешни лица от сферата на медиите.

Още информация можете да откриете в сайта на магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“: http://jpf.vuzf.bg/, както и във Фейсбук страницата на Медийна академия „Българион“: https://www.facebook.com/jpf.vuzf/