Галя Щърбева прeдстави първата изцяло практическа магистърска програма по журналистика пред студенти от Велико Търново

Популярната телевизионна водеща и журналист Галя Щърбева бе специален гост на първото от серията вдъхновяващи събития, организирани от Градски ученически парламент – Велико Търново.

В голямата зала на община Велико Търново десетки студенти, регионални журналисти и ученици се събраха, за да се срещнат с едно от най-разпознаваемите лица на телевизията. Галя Щърбева говори на тема „Различното лице на журналистиката“ и сподели своята лична рецепта за успешна кариера и щастлив живот. Тя разказа любопитни подробности около своята 20-годишна практика в сферата на медиите, както и за опита си като преподавател в магистърската програма по журналистика, която създава съвместно с Лора Крумова и Петко Гюлчев. Студентите по журналистика проявиха силен интерес към програмата и възможностите за успешна реализация в сферата.

Преди 9 години Галя Щърбева, заедно с Лора Крумова и Петко Гюлчев основават Сдружение “Българион” и Медийна академия “Българион” като отговор на все по-нарастващата нужда от съвременно образование в областта на медийния пазар. Пилотния им проект е магистърската програма „Новите медии – журналистика, продуценство и бизнес решения“, създадена в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.  Целта им е да помогнат на желаещите да се развиват в медиите да получат практическо обучение и да бъдат подготвени за работата на журналиста още когато стартират своята кариера. По време на обучението студентите се срещат с лектори като Маги Халваджиян, Слави Трифонов, Евтим Милошев, Марина Цекова, Антон Хекимян, Мартичка Божилова, Севда Шишманова, Александър Несторов, Сашо Диков, Левон Хампарцумян и други успешни лица от сферата на медиите.

Галя Щърбева бе първото от популярните лица, които ще гостуват на събитията на Градски ученически парламент – Велико Търново. От тази есен младежката организация, която е сред най-активните на територията на България, стартира инициатива, която ще среща младите хора в града с успешни личности от различни професионални направления, които ще споделят своя опит и ще им дадат ценни съвети за тяхната бъдеща реализация.