Лора Крумова при Слави Трифонов – за политиците и за новото поколение журналисти

„Аз вярвам и в мусаката и в журналистиката.  Не мисля, че двете си пречат особено. Няма лошо да извъртиш една мусака и да зададеш едни правилни, хубави въпроси.“ – това каза Лора Крумова в „Шоуто на Слави“, записано няколко часа след скандалното и арогантно държание на Волен Сидеров, който беше гост в нейното предаване „Тази събота“ по bTV.

Журналистът разказа, че това не е първата й среща със Сидеров – интервюирала го е и като водеща на сутрешен блок, и след това – когато лидерът на Атака подкрепяше правителството на ГЕРБ. Според нея гостът й се ядосал от въпросите, свързани с подкрепата, която той оказа на правителството на БСП и ДПС, като се регистрира и им осигури нужния кворум:

„В момента му е много трудно да обясни на хората, които са го подкрепили, участието си в настоящото правителство.  И той, според мен, играе своята политическа игра и се държи по този по-агресивен начин, за да не загуби симпатиите на тези, които са го подкрепили. В същото време обаче – действително той няма как да замаже факта, че със своята регистрация позволи това правителство да се случи и ако не искаше, можеше просто да не се регистрира в този ден и реално ние щяхме да сме пред едни нови избори.“ Крумова добави, че много хора биха нарекли това „политическа проституция“.

Лора Крумова изказа мнение, че сложната медийна среда в България донякъде е обезценила журналистиката като професия. Това, според нея, е причината Сидеров и други български политици да си позволяват да бъдат по-груби от необходимото:

„Честно да ти кажа – не го приемам като нещо извънредно. Аз смятам, че той се изложи и, честно казано – ме разочарова, защото аз съм имала и интелигентни разговори с него. Не очаквах толкова ниско да е нивото – да минем на тенджери, манджи и такива неща“.

Според Крумова лидерът на Атака е изнервен и това се отразява на поведението му – и в парламента, и пред медиите.

Цялото предаване e от 10 юни 2013 г.