Искате ли да сте журналист, продуцент, телевизионен водещ…

Галя Щърбева и Лора Крумова, които познаваме като водещи по две големи национални телевизии, са и основатели, задно с Петко Гюлчев, на Медийната академия “Българион“.

  • Nike Flyknit Racer Men
  • air max pas cher pour homme buy albion gold От две години те са двигателят на Магистърската програма по журналистика, продуцентство и финанси във Висшето училище по финанси и застраховане (ВУЗФ). asics scarpe da tennis Тяхна е и идеята за отпускане на стипендия за талантлив и мотивиран студент, който иска да реализира идеите си в медия. new balance 373 avis Защо създадохте тази програма, какво е новото и различното? Галя Щърбева: Създадохме програмата по журналистика преди две години. Kam Chancellor Seattle Seahawks Jersey Case Keenum – Houston Cougars Имахме вече други проекти, свързани с журналисти, с медии, с обучение и в процеса на работа стигнахме до извода, че няма програми, които да подготвят колегите и че това, което липсва е практика и хора, които работят и преподават едновременно и могат да разкажат нещата такива, каквито са в действителност. Denard Robinson College Jerseys buy albion silver Лора Крумова: Ние искахме да направим така, че да има връзка между университета и медиите. Victor Cruz Jersey buy albion gold По този начин студентите, които постъпват при нас, се учат от хора, които са професионалисти от практиката, които са успели в определена сфера като журналистика, продуцентство и финанси. В същото време искахме тази програма да бъде връзката на студентите с бъдещите им работодатели, т.е., ако наистина някой покаже добри качества и може да се справя, да може да си намери лесно работа.

  • Womens Nike Air Max TN
  • Успявате ли в това? Галя Щърбева: Около 80% от студентите от миналата година са вече реализирани и си работят в тези сфери, за които са учили, и си преследват целите. Maglie Los Angeles Clippers Лора Крумова: Те работят в медии, в телевизии, в продуцентски предавания, дори има и в рекламните отдели на медии. asics gel nimbus 17 hombre opiniones Когато мислехме програмата, ние искахме студентите да не минават по пътя, по който ние сме минали. Air Jordan 6 Retro Защото ние сме влезли в медиите на по 20 години без никакъв опит и без никакви знания къде попадаме и с какво ще се занимаваме. adidas zx 850 donna nike air max 2017 heren blauw Ние искахме нашите студенти да излязат подготвени и да бъдат на нивото на колегите си, да имат една база, която да ги поставя на нивото на колегите им, които вече работят. Галя Щърбева: Лора е завършила журналистика, аз – финанси. scarpe nike air max Indiana Pacers Друго, което искаме да направим е да дадем шанс на хората, които още не са се ориентирали към журналистиката, но пък имат бекграунд в друга област – финанси, икономика, право, реално да имат също шанс да влязат в сферата на журналистиката и продуцентството и да получат допълнително знания за това, защото аз не съм учила журналистика и трябваше да се оправям сама, да се уча от колегите, без да имам някаква предварителна подготовка, което ми е струвало доста усилия и време, а в същото време една специалност като финанси или право е много добра основа да бъдеш журналист. Лора Крумова: Нашата идея беше също да развием ресорната журналистика, която куца в момента, и да подготвим икономически журналисти, журналисти по социални проблеми, криминални журналисти, които да разбират от законодателство, които да могат да се справят в различни ситуации. Галя Щърбева: Това, което прави един журналисти силен не е теорията и нещо, което научаваш, седейки в една стая, а практиката и ние на това наблягаме, имаме собствена техника, камери, монтажни. Womens Air Jordan 4 Самите студенти изработват по няколко репортажа по време на обучението, най-добрите излъчваме по националните телевизии и реално те пипат техниката още с влизането и това много ги привлича. Учим ги да се справят сами – това, което е тенденция на Запад, да боравят с техника и да знаят как да се оправят във всяка ситуация.

  • air max 2017 donna
  • air max 2017 verde donna
  • Лора Крумова: Журналистиката върви в тази посока – трябва да умееш повече неща, не само да задаваш въпроси или да разчиташ, че пишеш добре, трябва да можеш да снимаш, да монтираш, трябва да владееш целия процес от начало до край. asics gel kinsei 5 donna Технологиите не позволяват да стоиш на едно място и това също бе сред основните причини да създадем тази програма. Herschel Walker UGA Jersey nike air max 2016 wit Искахме да вкараме като преподаватели много хора, които са професионалисти. Canotte Mavericks Dallas nike air max 1 goedkoop nike air jordan 3 mujer При нас в момента преподават най-успешните продуценти в България, които са в две направления – риалити формати и публицистични предавания, и това са хора, които имат и споделят опит от първа ръка. В същото време, когато те харесат някой студент, който покаже качества, го вземат на работа. chaussure Asics Gel-Lyte III albion silver В сферата на журналистиката също лектори са успели колеги, които са от електронните медии. cheap albion silver Хубавото е, че всички тези хора, които имат нужда от кадри, могат да ги намерят при нас. Трите национални телевизии са ни партньори – Нова телевизия, Би Ти Ви, БНТ, партньори са ни също „Дневник“, Дарик, Vesti.bg, продуцентски компании. cheap albion gold Когато създавахме програмата, гледахме много програми по журналистика на западни университети и се стремяхме към такъв тип обучение. Имаме кандидати, които идват от чужбина, от европейски университети, където са завършили бакалавърска степен, и те казват, че идват при нас, защото виждат това, което има и в западните университети. Nike air max 1 pas cher albion gold Как избрахме темата за конкурса: “Свободата на медиите започва от…”, и защо в инициативата се включи и Vesti.bg Евгения Друмева: Бяхме провокирани от събитията, които се случват у нас напоследък. Младите хора бяха и са активни участници в протестите през последните месеци, а един от проблемите, които те поставиха е за свободата на медиите. Scarpe Nike Air Max cheap albion gold Темата на есето дава възможност, според мен, не само да изберем кандидата, който ще продължи своето образование по програмата, но и да чуем мнението на младите хора, тяхната позиция. За мен е интересно да чуя различни мнения, защото те са както един възможен коректив за нас, които вече имаме опит и по-дълга практика в медиите, но също така вярвам, че това са мнения и позиции на хора, които ще влязат в медиите и те самите много скоро ще правят и отстояват определени стандарти в професията.