ЛОРА КРУМОВА

Лора Крумова е водещ на неделния сутрешен блок на Нова телевизия „Събуди се“ от 2017г.

В периода 2014-2017г. е автор, водещ и продуцент на публицистичното предаване „Комбина“, което се излъчва по Нова телевизия. От 2010 до 2014г. е автор и водещ на предаването „Тази събота” и „Тази неделя” в bTV.

В Нова телевизия работи от 2001 година, в началото като външнополитически репортер, а от 2005 до 2009г. е автор и водещ на сутрешния блок „Здравей, България“.

От 2009г. до днес е автор и продуцент на документални поредици, излъчени в “Темата на Нова” и “Наблюдател” на Тома Томов, сред които “Беслан”, “Лекарски грешки”, „Либия – Процесът”, „Ататюркия” и много други. Работи по национални кампании и обучения за развитие на гражданското общество и свободата на словото.

Завършила е “Журналистика” с профил “Външна политика” в СУ “Климент Охридски”. В периода 2003-2004г. специализира в Arizona State Univesity, Walter Cronkite School of Journalism.

Лора Крумова е един от основателите на Сдружение “Българион” и Медийна академия “Българион”. Заедно с Галя Щърбева и Петко Гюлчев създават магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.