Стажове и кариера

ПРАКТИКА

Програмата категорично набляга на практиката! Имате възможност да научите в детайли техниката на правене на репортажи, разследвания, документални филми. Студентите ни имат на разположение професионална техника – камери и монтаж, с която да изработят своите репортажи. Най-добрите от тях ще бъдат излъчени в новинарски емисии и предавания на националните медии. Всички студенти имат практики в телевизионните студиа на национални медии.

СТАЖ

Още в края на първия семестър провеждаме индивидуални срещи с всеки един от студентите си, за да изясним посоката, в която искат да се развиват. На базата на знанията, които са придобили и сферата, в която искат да работят, организираме стаж за най-добрите в националните медии и големите продуцентски компании. Там те ще могат да работят рамо до рамо с най-добрите професионалисти.

КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ

Голямото предимство на магистърската ни програма е осигуряването на връзка между нашите студенти и бъдещите им работодатели. Лектори при нас са едни най-добрите професионалисти в областта на журналистиката, продуцентството и управлението на медии.  Достъпът до тези професионалисти и стажът дават възможност на най-добрите ни студенти да започнат работа още по време на обучението. Практиката ни показва, че близо 25 процента от студентите в магистърска програма Журналистика, продуценство и финанси започват работа в медиите и продуцентските компании още преди края на обучението.