Лектори

Като студент в магистърската програма имате възможност да получите знания от най-добрите журналисти в страната и от световно признати медийни експерти в различните журналистически ресори – разследване, социален, икономически и политически. Лектори са професионални журналисти, топ прокурори, бивши премиери и президенти, медийни директори, продуценти, топ банкери и финансисти.

АЛЕКСАНДЪР НЕСТОРОВ

Завършил “Бизнес администрация” и “Европейски науки” в СУ “Св. Климент Охридски”.

През годините е бил изпълнителен продуцент и/или отговорен редактор на популярни телевизионни програми като “X Factor”, “Стани богат”, “Биг Брадър”, “Биг Брадър Фемили”, “ВИП Брадър”, “Денсинг старс”, “Мюзик айдъл”, “Това го знае всяко хлапе”, “Един срещу всички”, “Островът на изкушенията” и други. Бил е репортер и в новините на bTV, както и във вестник “Дневник”.

АНТОН ХЕКИМЯН

Антон Хекимян е журналист и телевизионен водещ в bTV.

През юни 2014 г. започва да води най-рейтинговото сутрешно предаване „Тази сутрин“ по bTV.

Преди това е бил водещ на съботно-неделния сутрешен блок по bTV „Тази събота” и „Тази неделя“. Започва професионалния си път още в първи курс като стажант в bTV, като от 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията.

Дипломира се като бакалавър по „Журналистика“ в Софийския университет, след което завършва и магистратура по „Електронни медии“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ.

БОРИСЛАВ ЧУЧКОВ

Получава бакалавърска степен по актьорско майсторство за драматичен театър от НАТФИЗ. Завършва и MEGA Media Business School.

Продуцент на игралния филм “Тилт”. Ко-продуцент на “Раци” и “Ловен парк”. Продуцент е на няколко късометражни филма, някои с престижни награди, на документалния “Homo Ludens”, телевизионното комедийно шоу в праймтайма на bTV “Смях в залата”, комедийното предаване “Царете на комедията” по НОВА телевизия, множество музикални клипове на известни изпълнители, множество реклами, а като изпълнителен продуцент за България – на три чуждестранни игрални филма и един документален.

През 1992г., заедно с Виктор Чучков-син, създава компанията СИФ309, която до днес има над 700 записа на филмова музика за световноизвестни композитори и филмови режисьори. Едновременно с това започва да работи върху филмови и телевизионни проекти, като резултатът е основаването (отново заедно с Виктор Чучков-син) на продуцентската компания ЧУЧКОВ БРАДЪРС.

ВАЛЯ ГИЗДАРСКА

Кариерата й започва във в. Стандарт през 1993г,  след което продължава в създадената тогава Нова телевизия – първите години като репортер, след това редактор на новинарската емисия „Календар”. Три години е била главен редактор „Публицистика” в телевизия „Канал 3”, след което се връща в Нова Телевизия и оглавява първия сутрешен блок „Здравей, България“.

В bTV е повече от 10 години, като през 2007 става главен редактор на предаването „Нека говорят” , а през 2013г. – главен  редактор в направление „Актуални предавания”. Ръководи екипите на „Тази сутрин“, „Тази събота и неделя“, „120 минути“, „Лице в лице“ и „COOL…T“.

ГАЛИНА ЩЪРБЕВА

Галя Щърбева е автор, продуцент и водещ в Нова телевизия.

От 2017г. е автор в сутрешния блок на Нова телевизия „Събуди се“. В периода 2014-2017г. е автор, водещ и продуцент на публицистичното предаване „Комбина“.

От 2009г. до днес е автор и продуцент на редица документални филми, финансирани от “Национален филмов център” и европейски програми, печелили награди на български и европейски фестивали. Работи по национални кампании и обучения за развитие на гражданското общество и свободата на словото.

Работи в Нова телевизия от 1999 г. като журналист, водещ на централните новини и продуцент на „Темата на Нова“.

Завършила е “Финанси” и “Икономическа журналистика” в УНСС. През 2011 г. завършва курс по режисура и продуцентство към Лондонската Филмова Академия. Участва в програмата за специализация на Държавния Департамент на САЩ.

Галя Щърбева е един от основателите на Сдружение “Българион” и Медийна академия “Българион”. Заедно с Лора Крумова и Петко Гюлчев създават магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.

ГЕОРГИ КОРИТАРОВ

Завършва “Славянски филологии” (сърбохърватски език) в СУ “Св. Климент Охридски”.

С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер. По-късно работи за кратко във вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“. От 1992г. е в радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на няколко предавания.

През 2003г. е водещ на аналитичния преглед на печата „Блиц“, съвместно издание на радио „Свободна Европа“ и телевизия bTV в рамките на сутрешния блок „Тази сутрин“.

От началото на 2005г. е в Нова телевизия и радио „Нова Европа“. По Нова телевизия води половинчасово токшоу, наречено „Коритаров Live“, което първоначално се излъчва късно вечерта, а по-късно става част от сутрешния блок „Здравей, България“.

Създава авторското предаване „Свободна зона“, което започва да се излъчва първоначално по ТВ Плюс, а днес зрителите могат да го гледат в ефира на телевизия „Европа“.

ГЕОРГИ ТОШЕВ

Георги Тошев е журналист, телевизионен водещ в научнопопулярната поредица по bTV „Непознатите“ от 4 октомври 2009г.

Филолог и журналист по образование, специализирал е журналистика в Ню Йорк, САЩ. Работил е като журналист във вестник „24 часа“, списание „Лик“. Сред създателите е на вестник „Дневник“ и списание „Едно“. Дълги години работи в печатни медии, но проектът, който му носи най-голяма популярност е предаването „Другата България“. В продължение на две години е автор на предаването „Артефакти“ по БНТ. Бил е директор на пресцентъра на театралния фестивал във Варна и съветник на министъра на културата Емма Москова.

ДИМИТЪР МИТОВСКИ

Завършва ВИТИЗ (НАТФИЗ), със специалност “Филмова и анимационна режисура” в класа на Доньо Донев. Един от основателите на продуцентските компании SIA и КАМЕРА.

В периода на прехода работи като комерсиален режисьор и продуцент. За 15 години снима 1000 реклами и продуцира най-популярните световни телeвизионни формати.

Филмът му „Мисия Лондон“ е най–гледаният 2D филм в България за последните 20 години, а „Стъклен дом“ – най–гледания сериал, създаван някога в България.

Продуцент е на сериалите „Фамилията“ (2013), „Под прикритие“ (2011-2013), „Революция Z“ (2012), „Стъклен дом“ (2010), и филмът „Мисия Лондон“ (2010).

ЕВТИМ МИЛОШЕВ

Завършил е УАСГ със специалност “Геодезия”.

Собственик е на продуцентските компании „Дрийм Тийм Прадакшънс“, „Дрийм Тийм Филмс“ и председател на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП)

Започва кариерата си като репортер в студентска програма “Ку-Ку”. През годините е бил продуцент на “Хайде на бас”, “Шоуто на Слави”, “Вот на доверие”, “Красавицата и отличникът”, “Комиците”, три сезона на “Сървайвър”, Операция “Слава”, “Урок по родолюбие”, “Нека говорят с Росен Петров”. Бил е радиоводещ в БНР, програма “Христо Ботев” и Дарик радио, както и главен редактор на в.“Софийски имоти”.

През 2012г. Евтим Милошев създава продуцентска компания „Дрийм Тийм Филмс“ заедно с продуцентите Габриел Георгиев и Иван Спасов, чиято основна дейност е фокусирана в областта на филмопроизводството. „Дрийм Тийм Филмс“ продуцира първият исторически сериал след 1989 г. – „Дървото на живота“, както и първата многосерийна медицинска драма в България – „Откраднат живот“. „Дрийм Тийм Филмс“ е и водеща компания за продукционни услуги в България. Един от последните проекти на компанията е холивудската мегапродукция „Категория 5“ на известния американски продуцент и режисьор Роб Коен.

Д-Р ЕКАТЕРИНА ТОДОРОВА

Доктор по психология (ВАК) и магистър по логопедия (СУ).

Главен асистент в НБУ. Води лекционни курсове по “Езиково развитие – норма и патология”, “Говорни техники”, “Дикция и говорна култура”, “Глас, дишане, звукоизвличане” , “Психология на комуникацията” и други.

Автор на множество научни публикации – монографии, учебници, учебни помагала и статии. Участвала е в престижни международни научни форуми, свързани с дислексията.

ИСКРА ВЛАДИМИРОВА

Завършила е докторантура по специалността “Публична реч” в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”.

Специализацията й е политически ПР. През 1997/98г. е пресаташе в Министерството на регионалното развитие и благоустройството – ръководи и организира поличитески и обществени кампании.

Има значителен опит в телевизията – била е репортер, водещ и редактор на различни предавания в “7 дни”, Канал 3 и Нова телевизия. От 2009г. е отговорен редактор на предаването “Нека говорят с Росен Петров” по bTV.

В момента Искра Владимирова е изпълнителен продуцент на “Тази сутрин” по bTV.

КРАСИМИР НИКОЛОВ

Завършил е УНСС с магистърска степен по “Финанси”.

Управляващ директор на “Фокс Интернешънъл Ченълс” – София. Участва в изготвянето на стратегията на “Фокс Интернешънъл Ченълс” за територията на България и Балканите. Преди това е бил финансов директор в същата медийна група.

В периода 2000-2003г. е главен счетоводител в “Balkan News Corporation” (bTV).

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН

Дипломиран инженер-химик, професионалният му опит е свързан с ръководни позиции в PriceWaterHouse Coopers и Earnst&Young. В периода 1999г. – 2001г. е последователно заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.

Главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк от 2001г. Председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България, заместник–председател на Управителния съвет на БОРИКА и заместник-председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България, член на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, председател на Настоятелството на СУ “Св. Климент Охридски”, член на Настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси и член на Настоятелството на City University of Seattle в България.

ЛОРА КРУМОВА

Лора Крумова е водещ на неделния сутрешен блок на Нова телевизия „Събуди се“ от 2017г.

В периода 2014-2017г. е автор, водещ и продуцент на публицистичното предаване „Комбина“, което се излъчва по Нова телевизия. От 2010 до 2014 г. е автор и водещ на предаването „Тази събота” и „Тази неделя” в bTV.

В Нова телевизия работи от 2001 година, в началото като външнополитически репортер, а от 2005 до 2009г. е автор и водещ на сутрешния блок „Здравей, България“.

От 2009г. до днес е автор и продуцент на документални поредици, излъчени в “Темата на Нова” и “Наблюдател” на Тома Томов, сред които “Беслан”, “Лекарски грешки”, „Либия – Процесът”, „Ататюркия” и много други. Работи по национални кампании и обучения за развитие на гражданското общество и свободата на словото.

Завършила е “Журналистика” с профил “Външна политика” в СУ “Климент Охридски”. В периода 2003-2004г. специализира в Arizona State Univesity, Walter Cronkite School of Journalism.

Лора Крумова е един от основателите на Сдружение “Българион” и Медийна академия “Българион”. Заедно с Галя Щърбева и Петко Гюлчев създават магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.

МАРТИЧКА БОЖИЛОВА

Мартичка Божилова (юрист, богослов, арт мениджър и куратор) е основател и директор на продуцентска къща “Агитпроп”. “Агитпроп” работи главно с млади, талантливи и отворени за нови идеи режисьори и кинематографисти, а от началото на 2004 г. е съорганизатор на проект за Балкански документален център. Основни фигури в екипа са известният тандем – операторите-фотографи Борис Мисирков и Георги Богданов, и режисьорът Андрей Паунов.

През 2004 г. Мартичка Божилова продуцира най-успешния филм в историята на българското документално кино – “Георги и пеперудите” (награден със “Сребърен вълк” на IDFA в Амстердам, 2004 г.). Като следствие от големия успех от италианската телевизия RAI й възлагат да направи нов филм в три части с името “Сентрал експрес”. „Историята на Олга” – за трафика на жени, е следващият проект на продуцентката съвместно с режисьора Валентин Вълчев. Филмът е показан по централната телевизия в Австрия и в Хърватия.

През 2005 г. Мартичка се дипломира като продуцент на документални филми на EURODOC, а само година по-късно получава в Кан новоучредената световна награда за креативен продуцент International Trailblazer, която се връчва за пръв път за креативност, новаторство, оригиналност и пробив в жанра на документалното кино.

Филмът й “Коридор № 8” с режисьор Борис Десподов печели престижната награда на независимото Екуменическо жури за най-добър филм в Международния Форум на новото кино на „Берлинаре“ 2008. Журито отличава режисьори, чиито творби убедително защитават духовните общочовешки ценности.

Копродуцент е на филма „Не ме докосвай”, който печели „Златна мечка” на „Берлинале” 2018.

МАГИ ХАЛВАДЖИЯН

Магърдич Халваджиян е роден на 18 февруари 1967 г. в Плевен. Завършил е цирково майсторство, а в последствие и режисура. Собственик е на продуцентските фирми Global Films и Global Vision.

Има над 450 заснети клипа и реклами, и е един от най-успешните в продуцентския бизнес. С продуциране се занимава от средата на 90-те. Фирмата му „Глобал дрийм“ съществува от 2002г. Негови са едни от най-рейтинговите предавания в ефира — „Господари на ефира“, „Море от любов“, „Имаш поща“, „Стар Академи“, „Сладко отмъщение“, „Пълна промяна“, „Ясновидци“, „Игра за милиони“, „Руска рулетка“ и „ЗалоАЛОжи“ (БНТ), „Фатално привличане“ и „Точка на пресичане“ (МСАТ) и др.

Халваджиян е режисьор на игралния филм „Печалбата“, както и на няколко късометражни филма, между които „Скомина“.

През 2010 и 2012 е жури на реалити предаването България търси талант по телевизия BTV. През пролетта на 2012 се разраства скандал във връзка с опитите за цензура от страна на БТВ върху продуцираните от Халваджиян предавания „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“. Медията го призовава да се оттегли от проектите си “България търси талант” и сериала “Седем часа разлика”. По-късно сам прекратява договора си с медията. През април 2012г. е отстранен от журито на предаването, което продуцира – България търси талант.

През пролетта на 2013 г. в ефира на Нова Телевизия стартира ново предаване – “Като две капки вода”, в което отново е жури. През 2014 г. е продуцент на предаването „Големите надежди“ по Нова телевизия.

През 2015 г. Халваджиян е жури и продуцент на предаването „X Factor“ по Нова телевизия. През май същата година е удостоен с почетното звание „академик“ от неправителствената организация „Българска академия на науките и изкуствата“.

През 2012 г. основава компания „Оупън фреймс“, с основен фокус върху филмопроизводството. През октомври месец 2015 година, в София, компанията реализира заснемането на филм със заглавие „Nightworld“. Главна роля във филма има американският актьор Jason London, а негов партньор е световноизвестният Robert Englund (Freddy Krueger). Следващият проект, реализиран в САЩ и в Куба е филмът – „Havana darkness“ (първият в историята филм на ужасите, сниман в Куба).

През есента на 2016 година се засне и филмът „Welcome to Acapulco“. Снимките се осъществиха на територията на Мексико (Акапулко) и САЩ (Ню Йорк). Главни роли във филма заемат световноизвестните актьори: Michael Madsen, William Baldwin, Paul Sorvino. През същата година получава орден „Златен век“ и грамота от Министерство на културата за изключителен принос в областта на българската култура.

През лятото на 2017 г. заснема късометражната комедия „The Elephone Man“, която е написана и режисирана от него. Филмът е завършен в края на октомври и избран да участва в няколко международни филмови фестивала в САЩ и Европа през пролетта на 2018 г. През 2017 г. Печели награда „Най-добър телевизионен продуцент“ в класацията „Мъж на годината“ с организатор „Дарик радио“

От началото на 2018 г. е режисьор и продуцент на ситкома „Полицаите от края на града“ по Нова телевизия.

ДОЦ. Д-Р МАРТИН ДИМИТРОВ

Защитава докторантура по “Филмово и телевизионно операторство” и “Филмова и телевизионна режисура” в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”.

Преподавател по “Кино и телевизионно операторство” в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”.

Между 1991-2004г. е главен/отговорен оператор на редица предавания в различни телевизии: студентска програма “Ку-Ку”, “Риск печели, риск губи”, “Кой е по-, по-, най?”, “60 минути с Милен Цветков” и други.

Главен оператор на много документални и игрални филми, за които получава признание от национални и международни фестивали и конкурси.

Участвал е в заснемането на повече от 70 рекламни клипа.

ПРОФ. МИЛКО ПЕТРОВ

Професор по чуждестранна журналистика и изграждане на имидж във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ “Св. Климент Охридски”, доктор на филологическите науки.

Ръководител на Катедра на ЮНЕСКО «Комуникация и връзки с обществеността».

Четиринадесет години е работил като журналист в печата – в.”АБВ”, в.”Отечествен фронт”, в. “Епоха”.

Специализирал е в САЩ, Германия и Франция. Преподавал е в редица университети у нас и в чужбина.

Автор е на седем научни книги и над триста научни публикации, разглеждащи въпросите на журналистическата теория, световната журналистика и персоналния имидж.

ПЕТКО ГЮЛЧЕВ

Петко Гюлчев е режисьор, оператор и продуцент.

От 2009г. до днес е автор и продуцент на редица документални филми, финансирани от “Национален филмов център” и европейски програми, печелили награди на български и европейски фестивали. Работи по национални кампании и обучения за развитие на гражданското общество и свободата на словото.

През 2007г. създава продуцентска къща “Изограф” ЕООД, която продуцира документални филми и телевизионни продукции за БНТ, bTV и Нова телевизия. Проекти на “Изограф” са финансирани от “Национален филмов център” и европейски фондове. Компанията работи и с европейски телевизии като ORF Австрия, Аl Jazeera UK и Chanel 4 UK.

От 1997г. до 2000г. работи като оператор в Нова Tелевизия, а от 2000г. до 2005г. е  оператор в bTV.

Завършил е “Нов български университет”, специалност “Операторско майсторство” (бакалавър) с преподавател Виктор Чичов и “Филмово и телевизионно изкуство” (магистър). През 2002г. участва в курс по продуцентство при професор Сам Суон – директор на програмата за журналистика и електронни медии към университета на щата Тенеси и продуцент в NBC – USA.

Петко Гюлчев е един от основателите на Сдружение “Българион” и Медийна академия “Българион”. Заедно с Галя Щърбева и Лора Крумова създават магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.

ПЕТЪР ДЯКОВ

Петър Дяков е режисьор и монтажист с дългогодишен опит.
Работил е по популярните риалити предавания “Сървайвър” и “Фермата”.

САШО ДИКОВ

Завършва треньорски профил във ВИФ (днес НСА). Бивш състезател и републикански шампион по ски. Участва на Зимните олимпийски игри в Инсбрук през 1976г.

Работил за БНТ, главно по „Ефир 2“. Бил е програмен директор на Канал 3 и водещ на спортните предавания Едно към едно и Спорт в обектива и на политическото – Пет за Четири по същата телевизия. До 2015 г. води предаването „Дикоff“ по Нова Телевизия.

Програмен директор е на BiT, където води и предаването “Просто Диков” до 2018г., когато подава своята оставка и напуска телевизията.

СЕВДА ШИШМАНОВА

Cевда Шишманова е журналист с професионален опит в новините, актуалните и публицистични предавания на Българската национална телевизия (БНТ)  като репортер, международен кореспондент, коментатор, ръководител на екип и автор на документални филми. Автор на статии във вестник “Капитал”.  Режисьор и продуцент. Завършва филмова режисура след значителен опит като автор на документални филми.

Севда Шишманова е програмен директор на БНТ1 за периода 2010-2017г. и член на управителния съвет на БНТ  от 2004 до 2010г. Продуцент е на три сезона на „Под прикритие“ (2011-2013) и „Четвърта власт“ (2014), излъчвани по БНТ.

Член е на Международното жури на за късометражно кино “Филмини” през 2008г., на Националния съвет за кино  2006-2008, на Международното филмово жури на „София Филм Фест“ 2007 и на Международното жури за документално кино на фестивала за телевизионно и филмово творчество Prix Europa в Берлин, Германия 2006.

Носител на национални награди за журналистика. Получава две награди от Съюза на българските филмови дейци за продуцент на сериите „Четвърта власт“ (2013) и „Под прикритие“ (2012). През 2009г. получава наградата на Асоциацията на българските   издатели „Рицар на книгата” за реализиране на телевизионния формат „Голямото четене” (”Big Read” BBC ). През 2002г. получава наградата “SAIS-Novartis” за международна журналистика на американския  университет “Джон Хопкинс”, Вашингтон. Филмът “Незавършилата война” е сред десетте най-добри журналистически постижения в света за 2001г.. През 2002г. филмът „Пакистан в сянката на войната” влиза в специалната селекция на  най-големия фестивал за телевизионна продукция FIPA в Биариц, Франция.

Севда Шишманова отразява работата на три български правителства (1992-1998) и двама български президенти (1994-1998). Автор е на репортаж, който получава широк обществен и политически отзвук и предизвиква оставката на министъра на вътрешните работи през 1996г. Кореспондент е в Косово и американската военна база в Авиано, Италия по време на войната в Югославия през 1999г., в Турция по време на земетресението през 1999г., в Турция и Северен Ирак, в Скопие по време на войната в Македония през 2001г., в Исламабад, Пакистан,  във Великобритания след атентатите в Лондон през 2005г., кореспондент е и по време на президентски и парламентарни избори в САЩ, Русия, Великобритания, Италия, Турция, Македония и Пакистан.

СЛАВИ ТРИФОНОВ

Слави Трифонов е продуцент, телевизионен водещ и певец.

Слави Трифонов завършва музикалната гимназия с виола, а по-късно и Българска държавна консерватория. Името му се свързва най-често с ТВ предаванията „Шоуто на Слави“, „Хъшове“, „Каналето“ и „Ку-ку“, както и с групата Ку-Ку бенд.

Заедно с Петър Курумбашев и Любен Дилов-син Слави Трифонов е първият продуцент на частна продукция в Българската национална телевизия. Първата му поява в телевизионното предаване „Ку-ку“ е в един скеч, пародия на хеви метъл група, сниман в Студио 4 на БНТ през 1992 година. На 1 април 1995 година от зала 12 на НДК на живо по Канал 1 стартира „Каналето“. От лятото на 1996 година Трифонов е и копродуцент с Камен Воденичаров и Любен Дилов-син чрез тяхната обща компания „ТриВоДи“ ООД.

Слави Трифонов продължава своята телевизионна кариера с голяма част от екипа на студентските предавания през 1998 г. като продуцент и водещ на „Хъшове“. То е свалено от БНТ след едно-единствено излъчване на 8 февруари. След това две години се излъчва в телевизия „7 дни“ всяка неделя вечер, а във вторник по стотици други кабелни телевизии в страната.

През 2000г. е излъчено първото издание на първото всекидневно вечерно телевизионно шоу в България – „Шоуто на Слави“. Изпълнителен продуцент на „Шоуто на Слави“ е продуцентска къща „Седем-осми“ АД, където до май 2008 година негов съдружник е Росен Петров. Компанията продуцира основно за bTV на bTV Media Group. Освен „Шоуто на Слави“ през годините „Седем-осми“ реализира много други световни формати за телевизията като „Красавицата и отличникът“ (The Beauty and the Geek), „Survivor BG“ (Survivor), „Music Idol 1“ (Idols), „Dancing Stars 2“ (Dancing with the Stars), „Гласът на България“ (The voice of…), „Младост 5“ (Stillestraße) и други. Като част от „Шоуто на Слави“ се реализират множество риалити конкурси, рубрики и други проекти, както и два мини-сериала – „Къде е батко?“ и „Ракия Sunrise“. Единственото предаване на компанията, което не се е излъчвало по bTV, е музикалното риалити шоу по собствена идея „Пей с мен“, излъчило се по конкурентната Нова телевизия през пролетта на 2008 година.