Магърдич Халваджиян

Магърдич Халваджиян е роден на 18 февруари 1967 г. в Плевен. Завършил е цирково майсторство, а в последствие и режисура. Собственик е на продуцентските фирми Global Films и Global Vision.

Има над 450 заснети клипа и реклами, и е един от най-успешните в продуцентския бизнес. С продуциране се занимава от средата на 90-те. Фирмата му „Глобал дрийм“ съществува от 2002 г. Негови са едни от най-рейтинговите предавания в ефира — „Господари на ефира“, „Море от любов“, „Имаш поща“, „Стар Академи“, „Сладко отмъщение“, „Пълна промяна“, „Ясновидци“, „Игра за милиони“, „Руска рулетка“ и „ЗалоАЛОжи“ (БНТ), „Фатално привличане“ и „Точка на пресичане“ (МСАТ) и др.

Халваджиян е режисьор на игралния филм „Печалбата“, както и на няколко късометражни филма, между които „Скомина“.

През 2010 и 2012 е жури на реалити предаването България търси талант по телевизия BTV. През пролетта на 2012 се разраства скандал във връзка с опитите за цензура от страна на БТВ върху продуцираните от Халваджиян предавания Господари на ефира иПълна лудница. Медията го призовава да се оттегли от проектите си “България търси талант” и сериала “Седем часа разлика“. По-късно сам прекратява договора си с медията. През април 2012 е отстранен от журито на предаването, което продуцира – България търси талант.[1][2]

През пролетта на 2013 г. в ефира на Нова Телевизия стартира ново предаване – “Като две капки вода“, в което отново е жури, последван от Хилда Казасян и Любен Дилов – син. Избират за водещи Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека.